Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

13039

Zwerver

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Veenman, Sjoerd

Politieroman

Saskia Schouten

10-06-2013

5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Onder een viaduct wordt een zwerver dood aangetroffen. Het lijkt erop dat hij aan een overdosis is overleden, maar hij lijkt geen junk te zijn. De zaak blijft inspecteur Alexander Maritz bezighouden. Nader onderzoek wijst uit dat er meer aan de hand is. De zwerver heet Victor, is bij zijn vrouw weggegaan na de dood van zijn dochtertje. Hij is aan de drank geraakt en onder het viaduct vermoord.

Intussen wordt Maritz door de hoofdinspecteur benaderd voor een reclamecampagne om het imago van de politie op te vijzelen. Hij vraagt of Alexander het boegbeeld wil zijn. Die wil dat eigenlijk niet maar stemt met tegenzin toe. Hij krijgt hierdoor minder tijd voor het onderzoek naar de moord op de zwerver maar hij gaat ermee door. Als uiteindelijk de dader gevonden wordt, geeft dat grote consternatie...

Een boeiende politieroman die ik in een ruk heb uitgelezen. Alexander Maritz is christen en steekt dat niet onder stoelen of banken. Het boek is vlot geschreven. Op knappe wijze beschrijft de auteur de gebeurtenissen die ertoe leiden dat de dader gevonden wordt. Ik had geen moment gedacht dat deze persoon de dader was. Ik zie uit naar het volgende boek in deze serie dat in juni uitkomt.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.