Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

13038

De relishow

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Boomsma, Arie

Roman

Saskia Schouten

07-06-2013

1.5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

De titel is goed gekozen; het boek gaat over een evangelist die de artiestennaam Barnabas Holee draagt. Hij heeft geen eigen gemeente maar spreekt in het hele land. Hij noemt het geen spreek- of preekbeurt maar een optreden. Hij verkondigt het 'evangelie' op zijn eigen succesvolle manier. Hij trekt volle zalen en is enorm populair. Hij wordt overladen door fanmail en cadeaus. De kritische mails die hij krijgt “hij zou een dwaalprofeet zijn - leest hij wel maar laat ze voor wat ze zijn.

Hij besteedt veel tijd aan zijn uiterlijk; hij maakt gebruik van de zonnebank en draagt maatpakken. Hij leent zijn gezicht voor commerciële doeleinden, zoals reclames, foto's in tijdschriften en tv-shows. Hij vindt het normaal om met vrouwen naar bed te gaan onder het mom van 'de liefde van Jezus delen'. Hij geniet ervan om overal waar hij komt het middelpunt te zijn. Zijn vertrouweling is zijn tuinman Gerard, die later zijn pr-man wordt. Gerard ziet dat niet zitten omdat hij niet gelovig is, maar probeert het toch. Dan vertrekt Barnabas' huishoudster en geef hem een tas vol brieven die ze achtergehouden heeft...

Toen ik dit boek bij de bieb zag, besloot in het, na enig aarzelen, mee te nemen. Arie laat zijn hoofdpersoon op een zeer onbijbelse manier met het evangelie omgaan. Alles draait om zichzelf. Al lezende hoopte ik dat de vele kritische mails die Barnabas kreeg, hem tot inkeer zouden brengen. Helaas, het gaat bergafwaarts met Barnabas en het boek loopt niet goed af. Erg jammer, het zou een kans zijn om een ongelovige lezer tot nadenken te laten stemmen als Barnabas tot inkeer zou zijn gekomen. Hij blijft zichzelf en seks erg belangrijk vinden.

De schrijfstijl is het enige wat goed is aan dit boek, voor de rest is het bagger.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.