Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

13041

Serpent

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Baan, Jacques van de

Spannende roman

Saskia Schouten

15-06-2013

4.5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Oorlogsveteraan Jonathan heeft psychische schade opgelopen in Bosnië en andere oorlogsgebieden. Hierdoor wordt hij geobsedeerd door een drang naar gerechtigheid en wraak en gaat bij de recherche werken.

Tien jaar geleden is Jonathans vrouw Esther vermoord en daar wordt hij pijnlijk aan herinnerd als er een reeks gruwelijkheden plaatsvindt. Lynxen en poppen worden op vreemde plaatsen opgehangen met vrouwennamen erop, waaronder de naam Esther. Ook staat Jonathans naam erbij. Hij krijgt vreemde mails en brieven met als afzender: De Aquarellist. Ook dit herinnert hem aan Esther omdat zij aquarelleerde. Daaruit blijkt dat de dader een op wraak belust persoon is die het op Jonathan heeft gemunt. Deze wordt hierdoor weer met zijn verleden geconfronteerd. Bij psycholoog Harold kan hij zijn problemen kwijt maar hij blijft worstelen met 'het monster uit de afgrond', zoals hij het kwaad in zijn eigen hart noemt.

Naomi Coleman assisteert Jonathan in deze zaak. Ze worstelt eveneens met dingen uit haar verleden. Maar ze ontdekken beiden de kracht van vergeving.

Een uitermate spannend boek met diepgang. Het valt me op dat Naomi en Jonathan beiden gelovig zijn maar ik vind het merkwaardig dat er niet wordt gebeden als ze in een noodsituatie zitten.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.