Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

12063

Zwarte piste

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Vermeer, Suzanne

Thriller

Saskia Schouten

04-07-2012

2 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Saskia van Lieshout is ontslagen, gescheiden en wordt lastiggevallen door haar ex-man. Haar oog valt op een advertentie van een in Zwitserland wonend Nederlands echtpaar, dat een au pair en gastvrouw zoekt. Saskia wordt aangenomen en het klikt direct met Zalia, Jules en de kinderen. Ook met buurman Klaus kan ze goed overweg; ze komen regelmatig bij elkaar en al snel belandt ze bij hem in bed. Na een tijdje merkt Saskia dat Zalia een diep verdriet heeft. Jules heeft problemen van andere aard. Dan vangt ze een gesprek op dat Jules met een andere vrouw heeft. Gaat hij vreemd of is er wat anders aan de hand?

Dit boek moet een thriller voorstellen, maar je moet je door heel wat langdradige stukken worstelen voordat je bij hoofdstuk 40 bent waar het spannend begint te worden en het iets op een thriller begint te lijken. In hoofdstuk 22 en 23 wordt een ski tocht beschreven. Ze skieën, ze remmen, ze slaan af nemen een steile helling, gaan over hobbels en passeren andere skiërs; allemaal heel leuk als je van skieën houdt, maar het wordt beschreven als droge feiten die niets aan het verhaal toevoegen.

Hoewel het laatste gedeelte echt spannend is, is het eind heel tam. Het nodigt mij niet uit om meer van deze auteur te lezen. Hier en daar wordt er ook gevloekt.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.