Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

12016

Zonnestralen

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Vriens, José

Christelijke roman

Saskia Schouten

18-02-2012

3 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Via een datingsite leert Lucille Ben kennen, een man waar ze vrijwel direct verliefd op wordt. Ze krijgen een relatie en het duurt niet lang of Ben trekt bij Lucille in. Ze zijn gelukkig, maar toch is er iets vreemds aan Ben. Al tijden is hij zijn rijbewijs kwijt, hij krijgt nooit post en beweert geen belastingformulier in te hoeven vullen. Over zijn familie laat hij niets los, behalve dat zijn vrouw is overleden. Als Lucille zwanger raakt, wil ze trouwen maar dat wil Ben beslist niet.

Dan lijkt het erop dat Ben gezien is bij een bouwbedrijf, terwijl hij beweert in de sportbranche te werken. Met haar zus zoekt Lucille via internet naar Bens identiteit en dan blijkt hij niet te zijn wie hij beweert te zijn...

In dit boek wordt niet over God gesproken, maar als de nood aan de man komt, wordt er een paar keer gezegd: we zullen ervoor bidden. Als Lucille over een paar weken moet bevallen, zegt de oma dat ze binnen drie dagen een meisje zal hebben. Deze voorspelling voegt mijns inziens niets toe, het maakt voor het verhaal niet uit wanneer de baby geboren wordt. Bovendien vind ik het zweverig en bijgelovig, niet realistisch.

Maar de manier waarop de auteur Ben heeft neergezet met zijn verborgen identiteit, vind ik leuk gevonden en maakt het boek spannend, hoewel de oplettende lezer bij de eerste ontmoeting al doorheeft dat Ben niet degene is met wie Lucille een afspraak heeft gemaakt.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Een reactie op: Zonnestralen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.