Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

12015

Bloedgetuige

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Dekker, Ted

Thriller

Cora van Dijk

15-02-2012

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Speciaal agent van de FBI Brad is op zoek naar een moordenaar die ze als bijnaam 'De Bruidenvanger' hebben gegeven. Op een gruwelijk wijze, die overigens in het boek uitgebreid beschreven wordt, doodt deze man regelmatig een vrouw. Een mooie vrouw. Op de voorkant van het boek staat: "Hij houdt van ze, omdat ze onvergetelijk mooi zijn. Hij vermoordt ze, omdat hij van ze houdt."

Brad heeft zelf te maken met de rouwverwerking rond het overlijden van zijn vrouw. Met zijn collega Nikki heeft hij wel een goede band en soms vraagt hij zich af of hij nog eens van een andere vrouw zal kunnen houden. De weg op zoek naar de moordenaar brengt hen in een instelling voor hoogbegaafde geesteszieken. Brad is onder de indruk van deze mensen en het lijkt dat ze een bijdrage kunnen leveren aan het vinden van de moordenaar. Deze heeft inmiddels al 5 moorden gepleegd en daarbij zijn ook omstanders het slachtoffer geworden. Het is duidelijk iemand met een stoornis, maar wie?

Bij de zesde moord wordt het allemaal heel persoonlijk voor Brad en er ontstaat een grote angst: wie wordt de laatste en zevende bruid die deze godsdienstwaanzinnige bij God wil brengen?

Het boek is absoluut spannend. Bij het lezen had ik het idee naar een aflevering van CSI te kijken, de opzet is ongeveer hetzelfde. Het leest vlot, maar er zitten ook stukken in die verdiepend zijn. De schrijver heeft veel mensenkennis die hem van pas komt in het schetsen van de karakters. Ook de psychische gesteldheid van mensen wordt op een mooie manier naar voren gebracht.

Het is geen boek waarin het geloof naar voren komt. Ik denk dat veel niet-christenen dit een goed boek vinden. Toch merk je wel, als je er op let, dat het door een christen geschreven moet zijn.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.