Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

12017

Omdat je zo kostbaar bent

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Schwanen, Wim

Gedichtenbundel

Saskia Schouten

21-02-2012

3 out of 5 stars

Recensie

Deze mooi uitgevoerde gedichtenbundel gaat voornamelijk over engelen. De auteur gaat ervan uit dat er altijd engelen bij ons zijn op wie we kunnen vertrouwen. Elk wezen op aarde is heel kostbaar, dat vind je in de bijzondere gedichten terug.

Erg indrukwekkend vind ik het gedicht: "Zou je omhoog durven kijken". Dat gaat over Jezus' offer aan het kruis. Zou je durven te kijken naar Jezus die na zoveel martelingen aan het kruis gestorven is om jou het eeuwige leven te schenken? "Van Hem mag je, Hij heeft je al lang vergeven... Jezus houdt meer van je dan je je ooit voorstellen kunt". Die laatste regel komt in meer gedichten terug. "Als je kunt vergeven sta je veel positiever in het leven" is een citaat uit een gedicht over vergeven. Maar de meeste gedichten gaan over engelen. Ze zijn altijd bij ons en beschermen ons.

Erg storend vind ik het dat de auteur heel veel hoofdletters midden in de zin gebruikt. Zoals:

"Genezing en Liefde. Hij Verlicht zijn Hart". Jammer vind ik het ook dat er nogal wat taalfouten in zitten, zoals: wordt jij, je hebt het verdient en meer van die dingen. Verder is de bundel mooi geïllustreerd met tekeningen van engelen. Het is een boekje dat je regelmatig pakt om een paar gedichten te lezen.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.