Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

12018

De laatste patiënt

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Vegt, Mirjam van der

Christelijke roman

Ina Velthuizen

22-02-2012

4.5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Ava ter Voorde heeft kort na de geboorte haar zoontje verloren. In de periode daarna krijgt zij lichamelijke klachten, waarmee zij in het medische circuit terechtkomt. Verbetering is er echter niet of nauwelijks. De relatie tussen Ava en haar man Erick heeft te lijden onder de ziekte van Ava.

Op advies van een vriend komt zij terecht bij de gepensioneerde neuroloog Aron Sahne, die uitgebreid de tijd voor haar neemt. Er ontstaat een bijzondere relatie tussen arts en patiënt. Intussen draagt ook Aron een en ander aan bagage en geheimen met zich mee.

Het verhaal van Ava en het verhaal van Aron worden op een prachtige manier met elkaar verweven. De lezer krijgt de gelegenheid om zich in beider situaties in te leven doordat hoofdstukken afwisselend vanuit Ava en Aron zijn geschreven.

Hoewel de problematiek van Ava vrij specifiek is, is het boek dusdanig geschreven dat velen er iets van zullen herkennen in hun eigen leven.

Een boeiend boek vanaf de eerste bladzijde. De schrijfster bouwt een zekere spanning op in het verhaal, die spanning wordt tot het einde toe vastgehouden. De hoofdstukken zijn kort en na elk hoofdstuk ben je benieuwd wat het volgende hoofdstuk zal brengen. Een prachtig boek dat de moeite van het lezen meer dan waard is.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.