Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

12019

Levenslicht

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Dijkmeijer, Jolanda

Roman

Saskia Schouten

24-02-2012

3 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Na haar scheiding wil Ingrid een nieuwe start maken. Ze huurt een huisje op het erf bij een boer in Groningen. Maar met huisbaas Max botert het niet zo; wel met zijn knappe, charmante neef René, journalist in oorlogsgebieden. Hij brengt zijn verlofperiodes door bij Max. Als hij en Ingrid elkaar beter leren kennen, stelt hij voor om samen op vakantie naar Parijs te gaan.

Omdat haar man regelmatig in Frankrijk verblijft, logeert Max' zus Sonja met haar dochtertje tijdens zijn afwezigheid bij haar broer. Ze kan goed met Ingrid opschieten. Ze komt dan ook met het voorstel om met z'n vijven naar Parijs te gaan.

Tijdens deze vakantie wordt het contact tussen Max en Ingrid beter. Max wil haar beter leren kennen maar Ingrid houdt de boot af. Ze worstelt met haar verleden. Ze draagt een vreselijk geheim met zich mee dat ze niet aan Max durft te vertellen...

Voor Max Ingrid leerde kennen, is hij christen geworden nadat hij de Alphacursus heeft gevolgd. Hij twijfelde aan God omdat zijn beide ouders jong zijn overleden. Waarom had God hen niet genezen? Waar was Zijn almacht? Op een thema-avond gooide hij deze frustraties eruit en constateerde dat God een grote leugen is. De gespreksleider was hiervan niet onder de indruk. Deze zin is het enige commentaar op Max' vragen. Ik vind het jammer dat de auteur niet op deze vragen ingaat, maar alleen vermeldt dat Max na de Alphacursus christen is geworden. Het komt een beetje makkelijk over omdat er verder niets over deze vragen -waar ongetwijfeld ook veel lezers mee worstelen- geschreven wordt. Het lijkt alsof de Alphacursus het antwoord heeft op deze vragen. Wat meer uitleg zou goed zijn voor de lezer.

Al met al wel een boeiend boek dat ik 3 sterren geef.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.