Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

12020

Schijnbeweging

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Koen, Marriët

Roman

Cora van Dijk

27-02-2012

2.5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Emma is voor haar afdeling op zoek naar een vervangster van een collega met zwangerschapsverlof. Angela komt hierdoor op kantoor te werken. Maar soms twijfelt Emma aan de juistheid van haar beslissing, want Angela is beslist een aparte vogel. Ze heeft een nierziekte en wel een heel vreemd verleden, bovendien kan ze niet goed met mensen omgaan, de relaties met collega's gaan heel stroef.

Toch besluit Emma Angela te steunen en weet haar af en toe te ontdooien. Vergeleken bij de problemen van Angela zijn haar eigen 'dingetjes' niets, het uitzoeken van een nieuwe keuken en badkamer. Met het accepteren van haar kinderloosheid heeft ze het wel erg moeilijk.

Het boek leest heel gemakkelijk. Het verhaal is echter oppervlakkig en er komt weinig uit. Veel te uitgebreid wordt ingegaan op de keuken en badkamer, met weinig variatie, zodat herhaling nogal eens voorkomt. Hierdoor wordt het lezen wat saai. Wel is het einde verrassend en de schrijfstijl vlot. Vooral een boek voor als je niet te diep wilt denken, bijvoorbeeld in de vakantie.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.