Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

12021

Gevlucht uit Afghanistan

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Kraker, Japke de

Christelijke roman

Saskia Schouten

29-02-2012

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Omdat zijn broer door de Taliban is vermoord, moet Parwish van zijn vader vluchten naar Europa. Parwish vindt het vreselijk om zijn familie achter te laten. Hij is verliefd op Sohela die ook gevlucht is. Zijn oom brengt hem naar Pakistan. Onderweg nemen ze andere vluchtelingen mee. Dan worden ze geconfronteerd met de Taliban en wordt Parwish gegijzeld.

In het asielzoekerscentrum in Nederland maakt Parwish kennis met Omar, een Afghaanse jongen die christen is geworden. Ze sluiten vriendschap maar Parwish staat afkering tegenover het christendom omdat zijn vader hem daarvoor gewaarschuwd heeft. Toch denkt hij er wel over na.

Dan komt er een Afghaans gezin in het asielzoekerscentrum; Parwish kent hen nog, zij zijn met hem meegereden naar Pakistan. Zoon Rostam is geïnteresseerd in het christendom. Hij krijgt van Omar een Bijbel. Parwish is erachter gekomen dat Sohela in Nederland verblijft en via internet gaat hij naar haar op zoek. Als hij haar adres bemachtigd heeft, gaat hij haar opzoeken. Als hij bij haar aan de deur komt, lijkt ze hem niet meer te kennen...

Een boeiend, realistisch boek over het leven in Afghanistan en de onvrijheid waar de mensen onder gebukt gaan. De dreiging van de Taliban is goed beschreven evenals de gevaren die dreigen bij een vluchtpoging. Het evangelie komt duidelijk naar voren in dit vlot lezende boek.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.