Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

202498

Zo verbeter je je seksleven

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Leman, Kevin

seksualiteit

Saskia Schouten

18-04-2023

5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Saskia Schouten:

De auteur van dit bijzondere boek is psycholoog, spreker en leraar en auteur. Hij schreef meer dan vijftig boeken. Dit boek geeft antwoord op veel vragen en problemen die echtparen kunnen hebben op communicatief en seksueel gebied.

Twee zaken zijn van levensbelang voor een goed huwelijk: open communicatie en bevredigende seks. De auteur noemt seks de lijm die huwelijkspartners onlosmakelijk met elkaar verbindt. God heeft seks doelbewust geschonken, maar vaak zijn mensen te druk en te moe om met elkaar te praten en seks te hebben, laat staan om over seks met elkaar te praten.

Duidelijk beschrijft Kevin waarom vrouwen seks nodig hebben, waarom mannen seks willen en de liefde zouden moeten bedrijven met woorden. Een bijzondere eyeopener is het hoofdstuk dat gaat over wie er nog meer in het huwelijksbed ligt.

Het tweede deel van het boek bestaat uit vragen met uitgebreide antwoorden op veel voorkomende vragen. Hier en daar worden de antwoorden met veel humor gegeven. Het antwoord kan ook bestaan uit een vraag: "Hebben jullie ooit met elkaar over seks gepraat?"

Frea Kroese:

Nog meer vragen van de schrijver zijn intrigrerend: Wat wil jouw vrouw precies? Heb je haar wel eens gevraagd wat zij prettig vindt of welke handeling van jou haar het meest opwindt? Welke seksuele handelingen brengen bij jullie de meeste opwinding en vuur in jullie liefdesspel?  Weet je wat de belangrijkste verlangens van je vrouw zijn? Weet je wat de belangrijkste verlangens van je man zijn?

Maar ja, het hebben over verlangens is het 5e niveau van communicatie, terwijl de meeste mannen genoegen nemen met communicatie op de eerste twee niveaus: begroeting en het delen van feiten. Het delen van je mening schrikt al af en het vierde niveau van het delen van je gevoelens over een verschil van mening is helemaal erg. Wat zegt dat dan over dit vijfde niveau waar je verlangens aan de orde mogen komen? Om niet te spreken over het zesde niveau van de communicatie, dat op pagina 281 en 282 aan de orde komt. Op dit niveau kan adembenemende, aardverschuivende seks plaatshebben, de soort die je met niemand wil bespreken, maar ervoor zorgt dat je nieuwe sterrenstelsels ontdekt in je eigen slaapkamer. Misschien zijn deze twee bladzijden wel de belangrijkste van het hele boek, gewoon omdat de twee belangrijkste seksuele organen van de mens het hart en het brein zijn.

Een mooi boek voor alle getrouwde mannen en vrouwen.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Een reactie op: Zo verbeter je je seksleven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.