Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

16015

16015

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Angenent, Marc

Themaboek

Frea Kroese

02-02-2016

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Dit praktische ‘seks’boekje, inderdaad voor stellen die het goed met elkaar hebben, is opgedeeld in drie delen. Het eerste gaat over ons denken met betrekking tot seksualiteit. Het tweede deel gaat over je omgeving en hoe je die zelf kunt veranderen, zodat er betere voorwaarden zijn om intimiteit te beleven met elkaar. Het derde gaat over het verbeteren van je seksuele vaardigheden.

Ik vind dit boekje praktisch om samen met je echtgenoot door te lezen en door te spreken en wellicht door te werken in praktische zin. Als je het met sommige dingen niet eens bent, bespreek je dat ook en leert je partner jouw grenzen kennen, alleen maar mooi voor een betere intimiteit.
Sommige dingen gaan voor mijn gevoel over mijn grenzen, maar zouden voor andere mensen goed kunnen werken. Zo lang je het open en transparant bespreekt, zal de ontwikkeling in je seksuele intimiteit goed verlopen. Je mag het boekje dus absoluut nooit gebruiken in de zin van: Marc zegt het, dus moet het zo. Dat bestrijdt de schrijver zelf ook.

Een sterk punt van Marc vind ik dat hij aangeeft dat er een ongelijkwaardigheid kan zitten in de seksuele relatie. De één wil graag en de ander geeft toe. Hiervoor geeft hij praktische voorbeelden en richtlijnen. Ook legt hij soms kort en bondig iets uit.
Het mooie aan dit boekje is de laagdrempeligheid. Iedereen kan er mee aan de slag gaan. Marc heeft wel over sommige dingen een sterke eigen mening of poneert een vooronderstelling. Dat is niet erg zolang je je eigen mening over het onderwerp hebt gevormd en daarin eigen keuzes hebt gemaakt. Sterk hierbij is, dat de schrijver zijn mening enigszins onderbouwt, maar ik vind dat hij daarin een eenzijdigheid toont. Bijvoorbeeld met betrekking tot het kijken naar porno en masturbatie. Ik geef dit boek 4 sterren, vanwege de moed die Marc toont om mensen te helpen met betrekking tot hun seksualiteit in een christelijke vrijheid te komen.

 

Jouw waardering

Geef jouw waardering voor dit boek:

[Total: 1 Average: 4]

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.