Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

16014

16014

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Weisgarber, Ann

Historische roman

Sjoerd Veenman

30-01-2016

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Vanaf de prachtige omslag van ‘De belofte’ staren de indringende ogen van een jongetje je aan. Ik ben over het algemeen niet heel gevoelig voor omslagen, maar van deze ben ik behoorlijk onder de indruk. En dat ben ik ook van het verhaal, al hadden sommige zaken van mij best wat meer uitgewerkt mogen worden.

‘De belofte’ is vooral het verhaal van twee vrouwen. Van Catherine, een pianiste die haar geboortestad vanwege een schandaal ontvlucht en na verloop van tijd trouwt met Oscar, een vroegere aanbidder. En van Nan, de huishoudster van Oscar, die tot dan toe voor hem en zijn zoontje André heeft gezorgd. Locatie: een melkboerderij op een eiland voor de kust van Texas, niet ver van de bruisende stad Galverton. Een primitief en onaantrekkelijk oord in Catherines ogen. Althans: in het begin. Wat volgt is een boeiend en geloofwaardig verhaal over geheimen, onderlinge rivaliteit, beloftes en liefde. En dat terwijl er zich een verschrikkelijke storm aankondigt.

Een mooi verhaal. En zeker het laatste gedeelte is ook behoorlijk spannend. Psychologisch zit het goed in elkaar, al had de groeiende band tussen Catherine en de jonge André van mij wel wat meer aandacht mogen krijgen. Het verhaal is losjes gebaseerd op historische gebeurtenissen. In 1900 werd een deel van Texas, en met name de omgeving van Galverton, getroffen door een zeer zware storm die duizenden slachtoffers heeft geëist.

 

Jouw waardering

Geef jouw waardering voor dit boek:

[Total: 0 Average: 0]

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.