Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

202543

Zijn meesterwerk

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Robbe, Rolf

Lichaam biologie en cultuur

Frea Kroese

02-11-2023

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Gezondheid is belangrijk en dit boek gaat over het lichaam. Rolf Robbe en Erik van Westreenen zijn respectievelijk tekstschrijver en oncologisch chirurg. Deze ontdekkingstocht door het lichaam doet me een beetje denken aan de reis door de mens in museum Corpus alleen is de reis door dit boek gestoeld op een Bijbels mens- en wereldbeeld. Het boek is ingericht op de items van onze tijd. De maakbaarheid van ons uiterlijk komt voorbij en ook de huidige welvaartsziekten. De manieren waarop we ons lichaam verbeteren en ook de manieren waarop we het verzieken. In elk hoofdstuk worden goede vragen gesteld door de schrijvers en de dokter legt uit, zodat je kunt nadenken over hoe jij met dit stuk van je lichaam omgaat. En bij elk hoofdstuk komt ook de Bijbellezer aan bod die vanuit het geloof dingen met betrekking tot het behandelde onderwerp met de lezer doorpraat. Door heel het boek vind je ook toepasselijke QR-codes waardoor je verdiepingen en verrijkingen kunt opzoeken. Elk hoofdstuk sluit af met de ‘vijfde dimensie’, waar schoonheid en cultuur een ruimte krijgt.

Pluspunten:

Het is een leuk boek met leuke weetjes en overzichtelijke basiskennis.

Het reikt een overdenkingsmogelijkheid aan om balans te vinden tussen vergoddelijking en veronachtzaming van het lichaam.

Het laat zien hoe prachtig en fijn afgestemd God het lichaam heeft geschapen.

Je krijgt een algemene diepere indruk van de functie van het lichaam.

Hoewel het een boek voor volwassenen is, is het een mooi boek om op de salontafel te leggen in je gezin als je tieners hebt. Het trekt aan om even in te lezen. Het kan aanleiding geven tot gesprekken.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.