Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

202542

Het uur van de waarheid

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Zoeteman, Thea

Roman

Saskia Schouten

28-10-2023

4.5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Inhoud:

Martine groeit op in een gezin van Jehova’s getuigen. Er gelden strenge regels. Vriendschappen buiten de gemeenschap zijn verboden en verjaardagen worden niet gevierd. Martine weet zelfs de geboortedatum en leeftijd van haar ouders niet.

Het werk voor de organisatie staat altijd bovenaan. Langs de deuren gaan, twee per week een vergadering in de koninkrijkszaal bezoeken en een avond Bijbelstudie.

Als Martine de opleiding tot verpleegkundige gaat volgen, wil ze een stapje terug doen maar daar is geen sprake van. Ze moet beseffen dat het werk voor de jehovagemeenschap het allerbelangrijkste is. Tijdens haar opleiding ontmoet Martine Tjeerd. Het klikt tussen hen maar Martine houdt afstand. Het kan immers niets worden omdat hij ‘van de wereld’ is.

Waardering:

Deze roman geeft op een realistische wijze weer hoe beklemmend de sfeer kan zijn binnen de gemeenschap van de Jehova’s getuigen. De strijd die Martine heeft om de gemeenschap te verlaten met als gevolg dat ze ook uit haar familie wordt verstoten, wordt invoelend beschreven.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.