Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

17101

Zeer oud zeer

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Diest, Marjolein van en Burgers-Drost, Julia

Roman

Saskia Schouten

24-07-2017

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Weduwnaar Jan Sluys heeft een dochtertje Louise en een huishoudster Jannie. Jannie hoopt eens met Jan te trouwen maar helaas heeft hij iemand anders op het oog, Lena. Als Jannie dat merkt, bestookt ze Louise met verhalen over boze stiefmoeders. Het leidt ertoe dat Louise niet wil dat haar vader hertrouwt en dus wachten Jan en Lena tot zij achttien is.

Louise accepteert Lena niet. Jannie blijft helpen in de huishouding. Als Jan overlijdt staat Lena aan het hoofd van het bouwbedrijf van Jan. Louise komt daar na haar studie ook werken. Ze kan het niet hebben dat haar stiefmoeder de leiding heeft. Boekhouder Arie is de zoon van Jannie en hij komt door zijn gokverslaving in de problemen. Samen met zijn moeder en Louise probeert hij Lena uit het bedrijf te werken.

Omdat haar man Dirk voor de vijfde keer vreemdgaat, staat Emma’s besluit vast. Ze wil scheiden. Omdat zij met Dirk een restaurant runde, komt ze zonder werk te zitten. Door een samenloop van omstandigheden komt ze terecht als vrijwilligster in een bejaardentehuis. Ze krijgt een band met verschillende mensen en ook met Lena, die daar door toedoen van Arie en Jannie tijdelijk terechtkomt.

Marjolein schrijft net zo boeiend als haar moeder, ik kon het boek moeilijk wegleggen. Het leest vlot weg en er zit spanning en diepgang in. Het geloof komt er op een mooie manier in naar voren.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.