Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

17100

Nachtvlucht

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Meade, Glenn

Thriller

Antoinette Schram

22-07-2017

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Nachtvlucht is een spannende thriller. Acht jaar geleden is het vliegtuig van Jack Kelly, ex-militair en beveiligingsadviseur van de radar verdwenen tijdens een storm. Men denkt dat hij samen met zijn twee kinderen is omgekomen in een crash. Kathy Kelly heeft jarenlang gerouwd om het verlies van haar gezin. Als er tijdens een onweersbui opnieuw een vliegtuig neerstort, wordt het wrak van Jacks vliegtuig gevonden en zijn er aanwijzingen dat de inzittenden het hebben overleefd. Waarom heeft Jack al die tijd niets van zich laten horen? Het is niet het enige mysterie dat Kathy moet uitzoeken. Ooit waren haar vader en haar broer samen met Jack op missie in Irak en mannen die terugkeren uit een oorlog zijn niet dezelfde als die daarheen gaan…

Glenn Meade weet heel goed hoe hij zijn thriller op moet bouwen. Kathy, die schrijfster wil worden, vertelt het grootste gedeelte van het verhaal in de ik-vorm. Daarbij ontrafelt zij haar familiegeschiedenis en de spannende acties in het heden. Dit wordt afgewisseld met een alwetend verteller, die andere personen in het verhaal volgt zoals rechercheur Tanner van de FBI, die Jack Kelly moet opsporen of Courtney, die het leger als onderzoekster op de zaak heeft gezet. Wat willen zij bereiken? Tenslotte zijn er nog steeds mensen die Jack Kelly willen vermoorden omdat de waarheid niet boven tafel mag komen. De verschillende partijen die bij het clou van het verhaal betrokken zijn, maken van dit verhaal echt een rollercoaster. Dit samen met hoofdpersonen die lijden aan PTSS (posttraumatische stresssyndroom) met bijvoorbeeld waanideeën, zorgen voortdurend ervoor dat je als lezer net als Kathy geen idee wie de goeden en wie de slechte mensen zijn en wie je nog kunt vertrouwen. Dit maakt het verhaal superspannend.

Tegelijk met het spannende verhaal laat Glenn Meade er geen twijfel over bestaan dat oorlog een smerige zaak is, waar mensen (en regeringen) op sleutelposities vuile handen maken, terwijl er nauwelijks aandacht is voor hoe mensen uit de oorlog komen, laat staan goede zorg.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.