Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

17099

De roep van de ziel

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Allender, Dan en Longman III, Tremper

Christelijk leven

Frea Kroese

22-07-2017

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Dit boek onderzoekt wat de worstelingen in ons gevoelsleven zeggen over onze relatie met God. Iedere emotie (ook die we vaak als negatief ervaren) openbaart iets over het hart van God. Alle emoties komen langs: minachting, angst, boosheid, jaloezie, schaamte, wanhoop en verlatenheid. De schrijvers zijn ervan overtuigd dat emoties niet neutraal zijn. Ze laten zien wat er in onze ziel omgaat.

  • Het is mogelijk om naar onze emoties te kijken en te luisteren om erachter te komen wat ons hart doet in relatie met God en andere mensen.
  • De Psalmen zijn de leidraad om een antwoord te vinden op de worsteling van ons hart en wat het ons vertelt over Gods hart.
  • De schrijvers zeggen dat al onze emoties, de positieve en de negatieve, ons iets laten zien van het karakter van God.

Hij Zelf gebruikt boosheid, minachting, angst en wanhoop om ons zijn goedheid en liefde te laten zien. Heb je er weleens bij stilgestaan op welke manier God minachting toont? Hoe Hij omgaat met schaamte en schande? Welke vorm zijn boosheid aanneemt?

Dit boek helpt je om je eigen emoties onder ogen te komen. Het helpt je om meer te ontdekken van Gods liefde en Zijn goedheid.

E. Gooskens, psychosociaal therapeut heeft er een dagboekje bij geschreven. Te gebruiken voor jezelf of in groepen. Je kunt het in 10 weken doorwerken. Er staan aan het eind van elke week vragen, die je helpen om je gevoelens te verwoorden en in het licht van Gods bedoelingen te zien. Het boekje heet: Mixed feelings.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.