Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

17098

De martelaren van Malatya

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Wright, James

Christelijk leven

Sjoerd Veenman

20-07-2017

3.5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

De twee kanten van Turkije.

Veel Nederlanders kennen Turkije als een min of meer Europees land, waar je een fijne (strand)vakantie kunt doorbrengen. Het land is, of was, tamelijk Westers georiënteerd, wat onder meer blijkt uit het lidmaatschap van de NAVO.

Maar … Turkije heeft ook een heel andere kant, en juist de laatste tijd worden we daar nadrukkelijk bij bepaald. De radicale islam krijgt er steeds meer voet aan de grond, en daarnaast bestaat er al vele decennia een grote nationalistische stroming, die niets op heeft met invloeden vanuit het buitenland.

Op 18 april 2007 werden er drie mannen vermoord om hun geloof in Jezus Christus. Deze evangelisten – twee Turken en een Duitser – probeerden in hun omgeving te getuigen. Ze ontmoeten enkele moslimjongeren, die zich geïnteresseerd toonden. Hun bedoelingen waren helaas niet oprecht. De vriendelijkheid en gastvrijheid van de christenen werd met verraad en moord beantwoord.

Het boek is wat stroef geschreven en de vertaling is niet perfect. Daar staat tegenover dat het gedrag van de drie vermoorde mannen een krachtig getuigenis vormt. Hun dood zou niet vergeten mogen worden. Ze gaven hun leven uit liefde voor Christus.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.