Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

17097

Rumoer in groep 8

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Winkel, Joke van

Jeugdboek

Saskia Schouten

20-07-2017

5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Taco is een erg drukke jongen die in groep 8 zit. Zijn gedachten gaan vaak alle kanten op en hij vergeet vaak zijn huiswerk te maken of zijn schrift mee te nemen. Een tekst bij begrijpend lezen over een kinderziekenhuis zet hem tot nadenken. Hij wil iets doen voor kinderen die in het ziekenhuis liggen.

Op een dag vindt hij een briefje in zijn tas waarop staat dat hij niet zo cool moet doen, want anders gebeurt er iets ergs. Met zijn vrienden gaat Taco op onderzoek uit. Er zijn een paar kinderen van wie ze denken dat ze het gedaan zouden kunnen hebben. Maar het blijkt erg moeilijk te zijn om erachter te komen wie het gedaan heeft.

Een boeiend boek met spanning en diepgang. De schrijfster gaat moeilijke onderwerpen niet uit de weg. Zo vraagt Taco aan zijn moeder waarom sommige kinderen niet meer beter worden. Waarom maakt God ze niet beter? En mag je zoiets wel vragen?

Zijn moeder zegt dat ze ook met die waaromvraag zit. Ze haalt psalm 73 aan en praat er met haar zoon over. De auteur beschrijft dat op een natuurlijke manier.

Een van de betere jeugdboeken.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.