Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

09008

Wanneer de hemel huilt

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Dekker, Ted

Thriller

Saskia Schouten

09-03-2009

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog, in een dorpje in Bosnië, speelt zich een afschuwelijk drama af. Een groep soldaten speelt een wreed spel met een priester en zijn gemeente. Afschrikwekkende wreedheden vinden plaats. Als Janjic Jovic, soldaat onder een wrede commandant, op diens bevel wrede bevelen op moet volgen, gebeurt er iets ontzagwekkends waardoor zijn leven verandert.

Jaren later verhuist hij naar Amerika. Hij heeft een boek geschreven over de vreselijke gebeurtenissen en zijn veranderde leven. Het is een bestseller geworden, Janjic is een beroemdheid geworden en leidt een luxe leven. Het boek wordt vele malen herdrukt en op het moment dat besloten wordt om het te verfilmen, komt Janjic in contact met een aan drugs verslaafde vrouw. Er overkomen hem onverwachte dingen en in zijn hart komt een explosie van ongekende liefde.

Dit boek is een rauwe, romantische thriller met een diepe boodschap over liefde. De gruwelijkheden die in het begin beschreven worden, komen aan het eind weer terug, zij het op een andere manier. Als lezer word je geconfronteerd met verdorvenheid, bloed en misdaad. Maar heel duidelijk komt naar voren dat Gods liefde allesoverheersend is.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.