Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

09007

De uitnodiging

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Young, W. Paul

Christelijke roman

Frea Kroese

03-03-2009

5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Mackenzie Allen Phillips' leven loopt niet op rolletjes. Als een van de meest ingrijpende dingen plaatsvindt, die maar in een mensenleven kan gebeuren, wordt de rest van zijn leven beheerst door verdriet en schuldgevoel. Dan krijgt hij een uitnodiging van God om een weekend met hem door te brengen. Wat er dit 'weekend' plaatsheeft is herkenbaar voor elk mens. De geschiedenis van Mack staat model voor veel geschiedenissen. In ieder geval voor die van mij. Bij sommige alinea's kon ik mijn emoties niet meer bedwingen en heb gehuild van ontroering, blijdschap, overgave, verdriet, rouw, vergeving en dankbaarheid.

In de ontmoeting met God, die door Young ongelofelijk mooi is beschreven -omdat hij onbekommerd gebruik maakt van schoonheid en symbolen- verandert Macks leven niet in: en hij leefde nog lang en gelukkig. Het gaat veel verder dan dat. Eindelijk krijgt hij de ruimte en de gelegenheid om zijn verdriet en pijn te verwerken en te begrijpen wat Gods plaats daarin geweest is. Dit heeft een enorm effect op zijn gezin en verdere omgeving en op de rest van zijn leven.

Als jij verlangt naar een ontmoeting met God, zou dit boek een prachtige inleiding zijn om hem wat beter te leren kennen. Als jij pijn en verdriet in je leven wil verwerken geldt hetzelfde. Ik bid dat veel mensen dit boek zullen lezen en zowel zichzelf als God zullen herkennen en de moed nemen om zich in de prachtige toekomst te begeven die God voor hen heeft klaarliggen.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:2 Reacties op: De uitnodiging

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.