Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

09006

Het Rama-document

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Maier, Paul

Thriller

Saskia Schouten

16-02-2009

5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Jonathan Weber, een briljante Bijbelwetenschapper, wordt ontboden bij de paus. Hij krijgt de kans om de archieven van het Vaticaan te onderzoeken en daar wordt hij geconfronteerd met een verontrustende ontdekking. Hij komt met veel vragen te zitten en vertrekt naar Israël om daar mee te werken aan een veelbelovende, archeologische opgraving bij de plaats Rama.

Na enige tijd stuit hij op een unieke vondst, waarmee de droom van iedere archeoloog voor hem werkelijkheid lijkt te worden. Dan ontdekt hij een brief en de droom verandert op slag in een nachtmerrie. De hele archeologische wereld komt op z'n kop te staan. Dit Rama-document brengt niet alleen de archeologen in rep en roer; de wereld en haar religieuze leiders eveneens.

Jonathan gaat op zoek naar meer gegevens, samen met de eigenzinnige Shannon Jennings, dochter van de internationaal befaamde archeoloog Austin Jennings. Ofschoon hun leven daarbij gevaar loopt, laten ze zich niet tegenhouden. Maar er rijzen echter steeds meer vragen...

Een uiterst boeiende thriller die je niet zomaar weglegt. Hoewel het in het begin een beetje langdradig is, blijf je lezen als de spanning erin komt. Het zet de lezer op scherp vanwege het bizarre plot.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.