Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

09009

Ongrijpbare schaduw

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Beek, Ina van der

Christelijke roman

Saskia Schouten

12-03-2009

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Mieke en Ed zijn een paar jaar getrouwd en ze verwachten een kindje. Tijdens de zwangerschap lijkt het er op dat Ed verandert hoewel Mieke ook wel eens denkt dat het aan haar ligt. Ed hoopt op een meisje, maar als het een jongen -Ruben- blijkt te zijn, is hij er toch blij mee.

Maar Mieke is er van overtuigd dat er toch iets aan de hand is met Ed. Hij wordt steeds stiller en gaat er slechter uit zien. Hij gaat 's avonds vaak weg of zit uren voor zijn computer. Mieke vraagt hem meermalen wat er toch is, maar hij houdt vol dat hij van haar houdt en doet er verder het zwijgen toe.

Met Mieke gaat het ook slechter en de dokter stelt vast dat het een postnatale depressie is. Als Mieke haar moeder in vertrouwen neemt, stelt deze voor om op Ruben te passen; dan kunnen Mieke en Ed er een weekje tussenuit. Mieke hoopt dat ze dan alles uit kunnen praten, maar dat gebeurt niet. Wel hoort ze iemand iets zeggen en dan weet ze wat er met Ed aan de hand is...

Ze verdringt het en wil het niet weten. Het gaat steeds slechter tussen hen en uiteindelijk is er maar één mogelijkheid...

Een aangrijpende roman over een hedendaags thema. De auteur heeft zich goed ingeleefd in zowel Mieke als Ed. Het is een vlot lezend, goed lopen boek dat je in één adem uitleest.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.