Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

07020

Waarom ik een christen ben

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Stott, John

Geloofsopbouw

Kees van Baardewijk

07-11-2007

 

 

BESTEL

Recensie

Zijn wij het die God en de Heer Jezus Christus ernstig zoeken? Dat valt vaak tegen.

God zoekt en vindt ons. Dat overkwam ook de niet-gelovige student John Stott. De hemelse Jager vond hem en zijn leven veranderde drastisch. Hij is nu wereldwijd bekend als spreker, schrijver, voorganger en zendingsleider.

Het boek ,,Waarom ik een christen ben" is een helder geschreven, aantrekkelijk en hartveroverend boek. Modern in de goede zin van het woord. Ook heel geschikt voor mensen die kortgeleden christen zijn geworden.

Waarom werd hij christen? Omdat God op de deur van zijn hart klopte en op hem joeg / het christendom is de waarheid: de aanspraken van Jezus zijn betrouwbaar / het kruis van Christus / door de innerlijke werking van de Heilige Geest maakt Hij ons nieuw / Christus is de sleutel tot vrijheid / Hij vervult onze aspiraties en leidt ons tot de volheid van het leven. Waarom werd hij christen? Het is niet in één antwoord weer te geven. Het is een geheel van in elkaar grijpende redenen.

Ik vind dit boek, een uitgave van Novapres (www.novapres.nl) hartverwarmend. Op de site van Novapres kun je het eerste hoofdstuk on-line lezen: http://www.novapres.nl/common/chapter.aspx?ID=189

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.