Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

07021

Dagboek van een dienstmeisje

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Morris, Gilbert

Christelijke roman

Saskia Schouten

12-11-2007

5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Wanneer haar moeder is overleden, komt Gervase Howard terecht op landgoed Kimberly waar ze gaat werken als dienstmeisje bij de adellijke familie Winegate. De oudste zoon Davis is heel vriendelijk en attent en Gervase wordt verliefd op hem. Ze beseft dat deze liefde geen kans heeft vanwege het standsverschil en dat blijkt als ze hoort dat Davis gaat trouwen met Roberta, een koele, hooghartige vrouw. Spoedig blijkt het huwelijk een mislukking.

Gervase is dan al vertrokken. Toen ze hoorde van het op handen zijnde huwelijk, solliciteerde ze bij de familie Nightingale. Ze wordt dienstmeisje van dochter Florence en gaat mee om haar te helpen in de Krimoorlog. Daar maakt ze afschuwelijke dingen mee. Tot haar verrassing echter, ontmoet ze Davis die als adjudant in het leger is gegaan. Hij wordt neergeschoten en Gervase verpleegt hem. Na de oorlog blijft Gervase voor Florence Nightingale werken die een opleidingsinstituut voor verpleegsters wil opzetten. Dan komt er een brief waardoor alles voor Gervase verandert...

Een prachtig boek dat heel goed de sfeer weergeeft van de negentiende eeuw. Het leest gemakkelijk en het is verrassend om te ontdekken dat er historische personen in voorkomen zoals Florence Nightingale en prediker Spurgeon. Gervase's Godsvertrouwen is oprecht en diep. Dat wordt heel mooi omschreven. Een boeiend boek.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.