Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

07022

Een mens om lief te hebben

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Heemskerk-Burggraaf, Willy

Christelijke roman

Saskia Schouten

29-11-2007

3 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Vivian heeft een leidinggevende functie in het bedrijfsleven. Ze krijgt een brief van de grootste firma van het land op het gebied van de medische technologie. Deze firma heeft vestigingen over de hele wereld. In de raad van bestuur zit professor Meijerink, die ze kent van congressen en symposia. Hij beveelt haar aan als directeur.

Ze krijgt deze functie en als gevolg hiervan ook privé contact met de professor. Aanvankelijk houdt ze de boot af en wil het contact zakelijk houden. Dat heeft te maken met haar verleden; ze heeft iets vreselijks meegemaakt wat vrijwel niemand weet, behalve Peter, een psychiater die haar begeleidt.

Hij kent haar hele levensverhaal, behalve één ding wat ze aan niemand heeft verteld. Peter gaat van Vivian houden, maar zij raakt van streek als ze daar achter komt. Op een congres in Amerika waar ze met de professor heengaat, ontmoet ze een man waar ze direct een leuk contact mee krijgt. Als blijkt dat er meer tussen hen groeit en ze van elkaar gaan houden, ontdekt Vivian iets waardoor ze niet met hem verder kan...

Dit boek leest wel vlot, hoewel het in het begin wat langdradig is. De benoeming van Vivian als directeur, wordt door verschillende personen van alle kanten belicht waardoor het verhaal geen vaart lijkt te hebben. In de tweede helft van het boek wordt het pas boeiend. Het boek is verschenen in de Spiegel serie.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.