Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

07023

Verborgen antwoorden

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Musser, Elizabeth

Christelijke roman

Saskia Schouten

19-12-2007

5 Stars

 

BESTEL

Recensie

Totaal onverwacht voor Emile de Bonnery emigreert hij met zijn moeder vanuit Lyon naar Atlanta in Amerika, waar zijn moeder vandaan komt. Met haar gaat hij wonen bij zijn oma. Vlak voor hun vertrek is zijn vader verdwenen; waarheen is onbekend en waarom is hem een raadsel. Zijn vader vertelde vaak over zijn oorlogservaringen en gaf Emile vreemde verjaardagscadeaus, aandenkens uit de oorlog.

Emile kan moeilijk wennen in Amerika. Op school valt hij op door zijn Franse accent en hij wordt gepest. Hij leert een meisje kennen, Eternity genaamd en met haar sluit hij vriendschap. Ze is net als hij een buitenbeentje. Emile ontdekt waar ze woont en hij schrikt van de omstandigheden waarin ze leeft met haar broertje en zusje. Hij nodigt hen bij hem thuis uit en ze worden liefdevol opgevangen door zijn moeder en oma. Dan vindt er een dramatische gebeurtenis plaats…

Doordat ze beiden ergens anders gaan studeren, verliezen ze elkaar uit het oog. Eternity is Emile niet vergeten en als ze een brief van hem krijgt, blijkt dat zij ook niet uit zijn gedachten is geweest. Emile beseft dat hij verliefd is op haar, maar ze kan geen relatie met hem aangaan.

Wel gaan ze samen naar Frankrijk om meer te weten te komen over Emile’s vader. Emile echter, denkt dat zijn vader dood is. In Lyon onmoeten ze een vrouw die hen meer kan vertellen…

Een realistisch geschreven boek vanuit het perspectief van een veertienjarige jongen. Zijn gedachten en emoties worden zeer goed omschreven, dat komt ook doordat het in de ik-vorm is geschreven. Het boek leest gemakkelijk en geeft een goed beeld van de verschrikkingen die er in de oorlog zijn gebeurd.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *