Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

20167

Vuurvogel

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Jozef Hoek

psychologische thriller

Diane Kooistra

27-01-2021

5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Josephine valt voor Rafaël maar hun avond samen loopt dramatisch. Je leest over de firma waar Rafaël voor werkt en wat de mensen daar doen onder een zorgvuldige dekmantel. Je leest ook hoe twee mensen elkaar willen helpen en elkaar verwonden en het is spannend tot de laatste punt. Vanwege de mooie schrijfstijl, de spanning en het verloop verdient dit boek 5 dikke sterren.

De bijzondere schrijfstijl van Jozef Hoek is niet in een paar woorden samen te vatten. Hij houdt je tijdens het lezen bij de les door bijvoorbeeld eerst over een gebeurtenis te schrijven en daarna lees je hoe de plek waar het gebeurd is geanalyseerd wordt door de mensen die de plek onderzoeken. Ik vond dat erg leuk om te lezen omdat je dan weet wat er is gebeurd en dus meer weet dan de hoofdpersonen in het boek.

Het boek bevat een aantal bijzondere aspecten; het levensverhaal van Jakob zorgt ervoor dat je alles rondom de firma kunt plaatsen en waarom het geheim moet blijven. Het maakt het verhaal persoonlijk en is soms een rollercoaster.

Er worden gebeurtenissen uit het verleden verteld die ook onze kranten en geschiedenisboeken hebben gehaald.

De brieven die Josephine aan Jon schrijft, zijn een prettige afwisseling in het verhaal, het relativeert en voert de spanning op. Je komt in de gedachten van Josephine zonder dat je weet wat haar volgende stap is. En die stappen van zowel haar als Rafaël zijn verrassend. Haar verhaal en Rafaels verhaal zorgen voor het spannende kat- en muisspel en je vraagt je af waarom termen als gijzelaar een dubbele betekenis hebben. Hierom dus.

Tot mijn verrassing speelt het verhaal zich nog geen uur rijden van mijn huis af in een gebied waar ik heerlijk gewandeld heb. Erg leuk om te beseffen dat niet alle boeken een ver van-mijn-bed-show zijn. Aan de andere kant ook wel weer spannend want het is zo realistisch geschreven: wat is feit en wat is fictie?

Voor de echte thrillerliefhebber een verrassend boek!

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.