Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

18012

Vurig

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Shirer, Priscilla

Christelijk themaboek

Antoinette Schram

01-02-2018

5 out of 5 stars

BESTEL

Recensie

De schrijfster Priscilla Shirer, bekend als actrice in de film Warroom, heeft met Vurig een boek geschreven over het belang van strategisch gebed (wat ook een belangrijk thema is in de film.)

Vurig is niet zomaar een gebedsboek. Priscilla maakt duidelijk dat gebed een strategisch wapen is in het geloofsleven van een christen. Haar uitgangspunt ligt in de Bijbeltekst in Efeze 6 waar het gaat over de wapenrusting van God. Als christenen hebben wij in dit leven niet te strijden tegen mensen maar tegen de listen van de duivel. Vervolgens behandelt zij tien terreinen waarop de vijand ons het (geloofs)leven moeilijk maakt. Deze insteek is origineel. Elke hoofdstuk begint met: Als ik jouw vijand was, dan zou ik … en op een gegeven moment komt er altijd wel iets wat voor de lezer herkenbaar zal zijn.

De concrete voorbeelden, haar eigen kwetsbaarheden maken het je gemakkelijk om je als lezer te identificeren. Haar humor maakt het een heerlijk boek om te lezen. De opbouw van het boek is logisch, lijkt steeds een stap verder te gaan. Eerst de passie terugwinnen om te bidden; bepalen wie de vijand is en wie jezelf bent. Daarna komen terreinen als gezin, het verleden, je angsten en roeping (Shirer legt heel duidelijk uit wat deze met elkaar te maken hebben en hoe de vijand gebruikt maakt van angst, terwijl God ons geen vreesachtige geest heeft gegeven), je reinheid, je innerlijke rust, je pijn en je relaties. De vijand is vooral te verslaan met gebed en het woord van God.

Priscilla Shirer heeft een originele en aansprekende manier om de Bijbel te laten spreken voor het leven van alledag. Er zijn passages in de Bijbel die ze uitlegt op een voor mij verfrissende wijze. Dit zorgt ervoor dat ik geboeid blijf lezen. Elk hoofdstuk wordt afgesloten met een Bijbeltekst die je kunt bidden voor dat specifieke terrein van je leven. Achter in het boek is ruimte om je gebed uit te schrijven, iets wat de schrijfster aanmoedigt om te doen. Dit boek heeft mijn gebedsleven nieuw elan gegeven.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.