Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

18011

De kerkgeschiedenis in 100 verhalen

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Dalen, Gisette van

Kerkgeschiedenis

Saskia Schouten

30-01-2018

5 out of 5 stars

BESTEL

Recensie

In dit boek staan de levensverhalen van zendelingen, martelaren, monniken en reformatoren. Het eerste verhaal gaat over de apostolische tijd. Het begint bij Johannes op Patmos. Vervolgens komen bekende en minder bekende mensen voorbij, zoals: Ignatius, Polycarpus, Willibrord, Bonifatius, Fransiscus van Assisi, Geert Grote en Maarten Luther.

Een stukje Johannes: ‘Over het strand van het Griekse eiland Patmos loopt een oude man. Alleen het geluid van de branding en het gekrijs van vogels is op het stille, rotsachtige eiland te horen.
Wie is die man? Het is de apostel Johannes. Wat is er veel gebeurd in zijn leven! Op Patmos krijgt Johannes een huiveringwekkende blik in de grote verdrukking en het lijden dat de kerk van Christus op aarde te wachten staat.’

Elk verhaal is voorzien van mooie illustraties en een informatief stukje in een apart kader in kleur. Onder aan de pagina staat een tijdbalk die de geboorte- en sterfdatum van de beschreven persoon bevat en de belangrijke gebeurtenissen daartussenin. Een boeiend boek, uitgevoerd met hardcover, voor alle leeftijden. Dit is het eerste deel, dat loopt tot in de reformatie. In deel twee zal de rest van de kerkgeschiedenis volgen.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.