Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

11066

Bij verstek veroordeeld

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Halm, Hilde van e.a.

Kerstverhalen

Cora van Dijk

14-12-2011

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Een verzameling verhalen van diverse schrijvers. Met thema's die te maken hebben met kerst, zoals: op weg gaan, groot nieuws, advent. Dit alles verwoord in eigentijdse verhalen die zich afspelen rond jeugdige hoofdfiguren met een dilemma. Hoe reageren zij hierop? Welke weg gaan ze? Bewust is gekozen om er geen sterk christelijke morele verhalen van te maken, maar toch kun je in deze verhalen een boodschap meekrijgen. Heel knap gedaan.

We leven mee met de zus van een verstandelijk gehandicapte, met een verliefde puber, een onverwacht zwanger meisje en zo 19 hoofdfiguren in diverse verhalen. We krijgen een kijkje in hun leven. Verrassend vond ik ook dat er een verhaal van Paul Biegel bij zat, een kerstverhaal met een glimlach.

De uitvoering van het boek is mooi. Het heeft een stevig kaft, een voor deze prijs mooie uitvoering. Heel erg geschikt ook om aan onkerkelijke of randkerkelijke mensen cadeau te geven. Het boek is bedoeld voor de oudere jeugd, maar ik zou daar beslist ook de volwassenen aan toe willen voegen. Om je te kunnen verplaatsen in de denkwereld van een jongere, maar ook omdat het boek gewoon geschikt is voor elke leeftijd. Alles bij elkaar een verrassende uitgave geschikt voor iedere Nederlander.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.