Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Foekens, Simone

Jeugdboek

Saskia Schouten

17-12-2011

BESTEL

Recensie

Mark, Sophie en Otto-Paul die Opa genoemd wordt, zitten in groep acht bij meester Vogel. Op een dag zien ze de meester op handen en voeten door de klas achter een lego-autootje kruipen. Dat is het begin van de deelname van de school aan de First Lego League, een jaarlijks terugkerende wereldwijde wedstrijd. Er worden twee legorobotpakketten aangeschaft waarmee de leerlingen aan de slag gaan. Er moet een robotauto gebouwd worden die bepaalde opdrachten uit moet voeren.

In de plaatselijke supermarkt wordt de laatste tijd veel gestolen. De baas neemt maatregelen om de diefstallen tegen te gaan, maar het stelen blijft doorgaan. Als het zo doorgaat, zal de supermarkt moeten sluiten maar Mark gaat op onderzoek uit. Als Jochem uit groep vier niet thuiskomt, gaat Mark hem zoeken. Hij ontdekt hem in het magazijn van de supermarkt…

Dit derde boek van Simone is opnieuw een vlotlezend jeugdboek. De lezers van haar eerste boek “Gedropt”, herkennen de telkens met koffie knoeiende meester Vogel, de humor en de leuke sfeer die er in zijn klas heerst. Wat de First Lego League (die echt bestaat) inhoudt, wordt duidelijk uitgelegd. Er komen ook leuke voorvallen in het boek voor, zoals Mark die in een modezaak tegen een hek aanleunt dat tot gevolg heeft dat hij met hek en al van de trap afrolt.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *