Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

18009

vertrouwen op God

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Willigen, Dr. M.A. van

Christelijk boek over Chrysostomus

Sjoerd Veenman

26-01-2018

4 out of 5 stars

BESTEL

Recensie

Dr. M.A. van Willigen geldt als een deskundige als het gaat om de ‘Vroege kerk.’ Hij publiceerde al verschillende boeken op dit terrein. In 2008 promoveerde hij op ‘de preek over Jozef’, van Ambrosius van Milaan.

Nu is ‘Vertrouwen op God’ verschenen, waarin een andere bekende prediker van de vroegchristelijke kerk centraal staat: Johannes Chrysostomus, die leefde van 344 tot 407. Zijn bijnaam was ‘Guldenmond.’ Een naam die hij niet alleen kreeg vanwege zijn retorische gaven, maar zeker ook vanwege zijn exegetische kwaliteiten. Nog vele eeuwen na zijn overlijden werden zijn preken gelezen en geprezen. Iemand als Calvijn bijvoorbeeld, had er bijzonder veel waardering voor.

Het boek bestaat uit vijf preken over Jozef, die worden voorafgegaan door een lang en interessant voorwoord, en daarnaast uitgebreid van commentaar worden voorzien. De vroegchristelijke Bijbeluitleg blijkt vaak verrassend actueel. De vragen die Chrysostomus behandelt worden nog steeds gesteld. Hoe dient een christen om te gaan met tegenspoed en onrecht? Wat is geloofsvertrouwen? En hoe zit het met de voorzienigheid van God? Een waardevol boek.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.