Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

18008

Je dromen begrijpen

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Bijl, Jolande

Christelijk boek over dromen

Saskia Schouten

20-01-2018

5 out of 5 stars

BESTEL

Recensie

Dit boek is een volledig herziene versie van het boek ‘Droom je wel eens’ dat in 2009 verscheen. In 2014 is het uit de handel genomen omdat de auteur nieuwe openbaringen had gekregen. Deze uitgave verscheen in 2015.

Het begint met de vraag wat Gods droom is. Het antwoord hierop is dat hij een intieme relatie wil met ieder mens. Dit gegeven wordt in de inleiding uitgewerkt.

Hoewel het in de Bijbel veel voorkomt dat God door dromen en visioenen spreekt, is dit gebied voor veel christenen niet erg bekend. De auteur geef een heldere uitleg hierover. Ze legt uit waar dromen vandaan kunnen komen;
‘onzin’ dromen, lichamelijke dromen, dromen uit je ziel, van de duivel of van God. Er zijn dromen die richting aangeven, die waarschuwen, opbouwen of bemoedigen.

Er wordt uitgelegd hoe je je eigen dromen kunt begrijpen. Er is een symbolenlijst in het boek opgenomen. Hierbij is het nodig om de gebruiksaanwijzing te hanteren. Veel van de symbolen komen uit Gods Woord. Het zijn mogelijke betekenissen die de schrijfster eraan geeft. Ze zegt met nadruk dat je er niet zomaar op af moet gaan, maar alles moet toetsen aan de Bijbel. Ze beschrijft ook enkele dromen van haarzelf.

Het boek is mooi uitgevoerd met een fluwelige omslag. Ook is er ruimte om notities te maken.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.