Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

13065

Verstrikt in het systeem

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Wiebe, Doro

Roman

Saskia Schouten

11-09-2013

3 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Renata komt te werken bij De Wereldbode, een toonaangevend, internationaal blad. Op de eerste werkdag wordt ze met taart en confetti welkom geheten door haar collega's en ze voelt zich er al snel thuis. Dan ontdekt ze dat er een systeem heerst: de kleuren rood en blauw mogen niet met elkaar gecombineerd worden. Als dat wel gebeurt, heeft dat desastreuze gevolgen, wordt Renata voorgehouden. Langzaam maar zeker wordt Renata overtuigd van deze 'waarheid'. Het lukt haar om één van haar huisgenoten en haar broer hierin te laten geloven. Renata gelooft dat ze er gelukkig van wordt om naar het systeem te leven en ze gaat daarin heel ver. Deze 'waarheid' vindt ze belangrijker dan mensenlevens.

Als blijkt dat het systeem een verzinsel is, gaat ze helemaal door het lint. Ze is overtuigd dat ze de waarheid heeft ontdekt dat ze er niet aan wil dat het een verzinsel is. Ze schrikt er niet voor terug om er mensenlevens aan op te offeren. Het boek eindigt dramatisch.

Toen ik dit boek in de christelijke boekhandel kocht, dacht ik dat het over een soort sekte zou gaan waar de hoofdpersoon uit bevrijd zou worden. Dit is geenszins het geval. Het boek is niet christelijk maar laat wel zien hoever iemand kan gaan die ergens voor staat. Renata is bereid om haar leven te geven voor het systeem.

 

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.