Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

08030

Verstoten

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Lewis, Beverly

Roman

Cora van Dijk

19-08-2008

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Katie Lapp trilogie deel 1.

Katie is een meisje van eenvoud. Ze is opgegroeid in de beschermde gemeenschap van de Amish. Maar wanneer haar trouwdag nadert, gebeuren er vreemde dingen. Op zolder ontdekt ze een satijnen babyjurkje en door haar liefde voor de muziek komt ze in conflict met de regels van de Amish. Er wordt van haar geëist dat ze haar gitaar vernietigt. Hieraan kan ze niet voldoen.

Dan ontdekt Katie dat ze door adoptie in de Amish gemeenschap is gekomen. Haar wereld stort in en ze weet niet meer wie ze is: kan ze nog wel in de gemeenschap blijven of moet ze op zoek in de 'wereld' naar haar biologische moeder? Als gevolg van haar gedrag wordt ze door de gemeenschap in de ban gedaan. Dan staat het besluit van Katie vast.

Dit boek is vlot geschreven door een reeds ervaren auteur. Het lezen gaat als het ware vanzelf. Wellicht komt dit ook doordat de schrijfster zelf is opgegroeid en een buurt waar veel Amish waren. En haar eigen grootmoeder was ook Amish. Een punt van kritiek vind ik dat de personages wat oppervlakkig blijven. Toch een zeer lezenswaardig boek. Na deze roman volgen er nog twee over het leven van Katie.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Een reactie op: Verstoten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.