Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

08029

De verrader

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Hawkins, Kathy

Christelijke roman

Saskia Schouten

18-08-2008

5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Micha is de zoon van Jonathan, één van koning Davids belangrijkste mannen. Hij vertegenwoordigt zijn vader bij een banket in het paleis van de koning. Daar ontmoet hij Susanna, kleindochter van Achitofel, de belangrijkste adviseur van de koning. Ze voelen zich tot elkaar aangetrokken.

Intussen is prins Absalom bezig een opstand voor te bereiden. Hij wil zijn vader van de troon stoten. De legeraanvoerder Joab krijgt er lucht van en geeft Micha opdracht om uit te zoeken wat er aan de hand is. Micha gaat naar Absaloms villa en ontmoet daar Susanna met haar grootvader. Deze heeft zich achter de prins geschaard. Hij vraagt Susanna om zijn koerierster te zijn; ze moet op verschillende plekken boodschappen van Achitofel bezorgen. Micha krijgt dat in de gaten en volgt Susanna.

Na veel verwikkelingen trouwt hij met haar. Dan gebeurt er iets dramatisch. Dit brengt een enorme spanning tussen Micha en Susanna.

Als de opstand achter de rug is en koning David terugkeert naar Jeruzalem, krijgt Micha het bevel over een aantal mannen. Ze moeten de Jordaan oversteken. Enkele mannen dreigen te verdrinken en Micha redt hen met gevaar voor eigen leven. Dan slaat er een ontwortelde boom tegen zijn rug en Micha verdwijnt onder water...

Een vlot lezende roman. Erg boeiend om te lezen hoe het er in die tijd toegegaan is. De schrijfster verweeft fictieve figuren met historische personen.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.