Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

14045

14045

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Lee, Justin

Geloofsopbouw

Frea Kroese

19-04-2014

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Verscheurd is een boek waarin de schrijver vertelt hoe hij op zoek is geweest om zijn geloof en zijn homoseksualiteit met elkaar in balans te brengen. Omdat hij gaandeweg met een heel scala aan reacties te maken kreeg van medechristenen, heeft hij voor zichzelf onderzoek gedaan en is voor zijn eigen leven tot een conclusie gekomen. Maar dat niet alleen, hij ging beseffen dat er veel onwetendheid heerst onder christenen over homoseksualiteit. Hij beijvert zich ervoor om de onwetendheid te bestrijden door informatie over zijn eigen leven te geven en andere homoseksuele mensen te stimuleren hun verhaal te vertellen. Justin Lee is van mening dat een homoseksueel mens niet kan veranderen in een heteroseksueel mens, ook al probeert hij het nog zo hard. Hij laat het sterkst naar voren komen dat homoseksualiteit in de hersenen van de mens is vastgelegd. Hij vertelt in zijn boek, dat één groot pleidooi is voor liefde betonen voor de homoseksuele mens, dat homoseksualiteit geen keus is en dat mensen om hem of haar heen moeten begrijpen dat diegene net zo hard en veel liefde en begrip nodig heeft, dan elk ander mens. Wat hij in zijn leven bij veel mensen ontmoette was: veroordelingen, preken, afkeuring, afwijzing en onbegrip. Zeker in de Gemeente van Jezus Christus zou dit niet zo moeten zijn. Wat de homoseksuele mens ook kiest om zich naar te gedragen (het celibaat, het samenleven met een partner, het proberen er vanaf te komen en trouwen met iemand van het andere geslacht), allen verdienen ze het om de liefde van God in zijn Gemeente te ervaren.

Justin Lee's zoektocht heeft geresulteerd in het opzetten van een organisatie om begrip te bevorderen, ouders te helpen, homoseksuelen in de kerk een plek te geven om met elkaar te spreken, etc. Het is het Gay Christian Network in de Verenigde Staten.

Wat ik mis in het boek: Een eerlijke andere kant van het verhaal: de agressie van de homolobby in de westerse wereld, de enorme verleiding om toch meer seksuele contacten aan te gaan, de gevolgen daarvan. Dat raakt ook niet aan het grote item waar bij Justin Lee alles om draait: acceptatie en liefde van medechristenen voor de homoseksuele mens en ik vind dat hij er in geslaagd is. Hij zal veel mensen bereiken met zijn boodschap. Hij wil mensen die overtuigd zijn van hun standpunt daar niet per se van af brengen, maar hen wel laten zien hoe wij ervoor kunnen zorgen dat onze homoseksuele broeders en zusters zich welkom voelen in de kerk.

 

Jouw waardering

Geef jouw waardering voor dit boek:

[Total: 0 Average: 0]

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.