Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

13014

Verbroken stilte

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Hovenkamp, Jorinde

Roman

Saskia Schouten

25-02-2013

3 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Heleen is brandwondenverpleegkundige. Als er een vliegtuig neerstort, komen de overlevende slachtoffers in het brandwondencentrum terecht. Dan ontdekt Heleen dat één van hen een oude bekende van haar is: Mark, met wie ze jaren geleden een verhouding heeft gehad. Destijds koos ze toch voor haar verloofde, trouwde en is later gescheiden.

Het blijkt dat de aantrekkingskracht tussen hen niet is verdwenen. Heleen doet tegenover haar collega's alsof ze Mark niet kent vanwege het feit dat ze geen bekenden mag verplegen. Dan verspreekt ze zich en een collega krijgt argwaan.

Als Mark later met zijn brandwonden geconfronteerd wordt, is hij eerst heel optimistisch maar later niet meer en hij reageert dat af op Heleen. Hij slingert allerlei beledigingen naar haar hoofd. Ze kan er niet meer tegen en probeert het verplegen van hem aan haar collega's over te laten. Als Mark spijt krijgt en zijn excuses aan Heleen wil aanbieden, wil Heleen daar niets van weten. Zou het nog goed komen tussen hen?

Een vlotlezende roman over een brandwondenpatiënt. De lezer krijgt een goed beeld van hoe het er in een brandwondencentrum aan toe gaat. Het is realistisch geschreven. Jammer dat er af en toe gevloekt wordt.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.