Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

15106

15106

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Weerd, Willemijn de

Kinderboek

Frea Kroese

15-09-2015

4.5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Sara en Ruben zijn vrienden. Ruben doet een proef, omdat hij erover gelezen heeft. Direct trekt hij Sara’s aandacht omdat hij iets doet waarvan ze dacht dat dat niet kan: hij prikt in een ballon, maar de ballon knapt niet. Ruben vindt het leuk om dingen uit te vinden en is nieuwsgierig naar allerlei natuurkundige verschijnselen. Het boek is een leuk en prikkelend verhaal. Het zal kinderen zeker stimuleren om zelf ook proefjes te willen doen. Maar het boek is vooral ook heel leuk om te kijken, te horen voorlezen en om zelf te lezen.

Opeens wordt het woord ‘uitvindersclub’ genoemd. Eerder begreep ik nog niet dat er sprake was van uitvinden, als je allerlei natuurkundige proeven uitvoert. Het woord uitvinder wordt niet uitgelegd, maar je begrijpt wel dat het om het resultaat gaat van een paar handelingen,  die al of niet toevallig worden uitgevoerd.

Na het verhaal staan wat proeven, die je kunt doen, beschreven. Het zijn leuke proefjes. Er staat ook een te begrijpen uitleg bij. Voor in het boek staat vermeld dat je de tekeningen digitaal toegestuurd kunt krijgen, als je ze in de les op school wilt gebruiken. Dat vind ik echt een pluspunt.  Je kunt het boek in de klas behandelen en zo wat natuur- of scheikundige principes uitleggen.  Alsof het niet op kan, is er ook een kindervoorstelling op basis van het boek gemaakt. Ook die is te bestellen.  Het boek ziet er fris en goed verzorgd uit, met mooie tekeningen.

 

Jouw waardering

Geef jouw waardering voor dit boek:

[Total: 0 Average: 0]

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.