Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

15107

15107

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Peace, Martha

Geloofsopbouw

Frea Kroese

17-09-2015

5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Al jaren geleden heb ik dit boek doorgewerkt. Het heeft mijn leven totaal veranderd. De crisis die er toen was in mijn huwelijk is een nieuw begin geworden. Ik ging anders tegen God aankijken en tegen mijn eigen gedrag. Ik ging anders tegen het huwelijk aankijken en beseffen hoe belangrijk het is om gemotiveerd te zijn om wat God zegt op te volgen. Het heeft me ontzettend veel gebracht: kennis over de liefde van God, vreugde, vrijheid en vrede. Ik ben heel erg dankbaar dat ik dit boek toen op het spoor ben gekomen en ik kan niet anders zeggen: het is de moeite waard om met dit boek aan de slag te gaan. Want Gods woord is altijd actueel, het sluit altijd aan bij jouw situatie van dit moment. Ook al geloof je het niet, zodra je gaat toepassen wat in dit boek wordt aanbevolen verandert je hele leven ten goede.

Er zijn meer punten waarom dit boek uitstekend is:

- Het maakt dat je duidelijkheid krijgt over wat de Bijbel bedoelt met de toewijding aan God.
- Het maakt duidelijk wat de Bijbel bedoelt over je toewijding aan je man.
- Het maakt duidelijk wat er in je eigen hart zit.
- Het maakt duidelijk dat je naar Gods wil kunt leven, als je daarvoor kiest.
- Het maakt duidelijk dat liefde niet zoetsappig is of over zich heen laat lopen, maar ferm en moedig,
. krachtdadig en vastberaden.
- Het is concreet en je kunt oefenen om je gedachten naar Gods wil te richten.

Wat mooi is in dit boek en wat ik denk dat wij in Nederland veel meer moeten leren toepassen, is dat we kunnen leren van een vrouw die ouder en wijzer is die de rol van mentor op zich wil nemen en met je wil praten en bidden en dat ikzelf een mentor kan zijn voor een jongere vrouw om met haar te praten en te bidden. Wat dwars door mij heen gegaan is, is het hoofdstuk over 1 Korintiërs 13. Als ik mijn naam zou invullen voor het woord 'de liefde' in dit hoofdstuk van de Bijbel, wie ben ik dan?

Als jij wilt leren omgaan met je eigen emoties, is dit boek iets voor jou. Als jij terneergeslagen bent over wat het leven of je huwelijk jou gebracht heeft, dan is dit boek iets voor jou. Als jij een voortdurende pijn hebt in je hart over iets dat ooit gebeurd of gezegd is, dan is dit boek iets voor jou. Als jij God van hart tot hart wilt leren kennen, dan is dit boek iets voor jou. Ik geef dit boek 5 sterren om het levensomvattende onderwijs dat erin staat.

 

Jouw waardering

Geef jouw waardering voor dit boek:

[Total: 5 Average: 2.6]

 Een reactie op: De godvrezende vrouw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.