Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

13048

Tuinen van Babylon

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Highley, Tracy L.

Christelijke roman

Frea Kroese

11-7-2013

4.5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Tiamat is een prachtige prinses, dochter van Nebukadnezar, hoofdpersoon van dit verrukkelijk mooie boek. Natuurlijk is het grootste deel fictie, maar daarom niet zonder waarheid. Een heerlijk boek om te lezen: spannend, romantisch, geestelijk verantwoord, met realiteitsgevoel voor de macht van het kwaad en de almacht van God. Het gaat over een uitgebreid vorstenhuis en zijn magiërs, dus zijn de intriges en voorbereidingen voor het grijpen naar de macht rijkelijk aanwezig. Iedereen lijkt corrupt en toch is er te midden van dit alles de waarheid die het langst duurt, het beste is en voor een persoonlijke ontwikkeling van Tiamat zorgt.

Tiamat is nog jong wanneer haar echtgenoot sterft aan een langzame vergiftigingsmoord, alleen wist ze dat nog niet. Het was een politiek huwelijk dat haar weinig goeds heeft gebracht. Wanneer ook een andere edelman op brute wijze wordt vermoord, gaat zij vragen stellen, die haar positie in gevaar brengen en haar leven op de kop zetten.

De schrijfster van dit boek brengt het Babylon van de oude Daniël heel dichtbij. En het kan zomaar zo zijn dat iemand zich met hem identificeert. Altijd wetend dat God een bedoeling heeft met de plek waar je neergezet bent, altijd bewust van de invloed die je hebt als Gods kind, altijd uitziend naar zijn bedoelingen en biddend dat verloren levens gered mogen worden.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Een reactie op: Tuinen van Babylon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.