Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

09067

Toegift

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Kingsbury, Karen

Christelijke roman

Saskia Schouten

24-12-2009

4 out of 5 stars

BESTEL

Recensie

Vervolg op: Laatste dans

John en Abby stonden op het punt van scheiden toen God ingreep. Ze houden meer van elkaar dan ooit. John is coach van de Eagles, een footballteam van de highschool waar hij tevens leerkracht is. Hij krijgt anonieme brieven waarin zijn ontslag geëist wordt. Jake, één van Johns leerlingen, meent te weten waar deze brieven vandaan komen.

Jake krijgt een dure, snelle auto van zijn vader. Hij belooft dat hij er niet te hard mee zal rijden. Dat houdt hij vol totdat Casey, zijn rivaal bij football, hem uitdaagt voor een straatrace. Dan gebeurt er iets verschrikkelijks...

Door wat er op de achterflap van het boek staat, is het redelijk voorspelbaar wat er gaat gebeuren als je leest dat Jake een snelle auto krijgt. In het begin kabbelt het verhaal wat voort; het duurt even voor je er goed in zit. Ik vind dat er een beetje langdradig over football en dansen wordt geschreven. Vanaf hoofdstuk elf begint het boeiend te worden en kun je het boek niet meer wegleggen. Het schuldbesef van Jake tegenover John; de vergeving die John hem schenkt; de spanning rond de te vroeg geboren baby van dochter Nicole; de schuldbekentenis van de anonieme brievenschrijver zijn gebeurtenissen waar je je ogen haast niet bij droog kunt houden. Al met al heeft Karen weer een schitterende roman neergezet.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.