Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

09066

Na de regen

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Kingsbury, Karen

Christelijke roman

Saskia Schouten

22-12-2009

5 out of 5 stars

BESTEL

Recensie

Vervolg op: Elke nieuwe morgen

Carl Joseph heeft het syndroom van Down. Hij heeft het geweldig naar zijn zin op het Centrum voor Zelfstandig Wonen, waar Elle Dalton directrice is. Haar zusje heeft eveneens het syndroom van Down en volgt ook de lessen van Elle. Zij is goed bevriend met Carl Joseph.

De broer van Carl Joseph, Cody, is gestopt met rodeorijden na het overlijden van zijn vrouw Ali. Hij trekt weer bij zijn ouders in en ziet tot zijn verbijstering dat Carl Joseph zich voorbereidt op een zelfstandig leven. Cody vreest dat dat nooit zal lukken en probeert zijn ouders er van te overtuigen dat zijn broertje beter thuis kan blijven.

Elle echter, vecht voor de belangen van haar leerlingen. Cody volgt een week lang de verrichtingen van Elle en haar leerlingen en moet toegeven dat het inderdaad mogelijk is dat kinderen met het syndroom van Down meer kunnen leren dan hij gedacht had. Hij beseft dat het voor zijn broertje het best is om in het Centrum te blijven. Zijn ouders zijn er intussen anders over gaan denken omdat Carl Josephs gezondheid instabiel is. Hij gaat naar een dagopvang, waar kinderen zoals hij worden bezig gehouden. Op de eerste dag dat hij daar is, besluit hij terug te gaan naar het Centrum. Hij heeft immers van juf Elle geleerd hoe hij met de bus moet reizen?

Een indringende roman waarin duidelijk uiteengezet wordt hoe mensen met het syndroom van Down denken en dat zij meer kunnen leren dan in het algemeen aangenomen wordt. Het geloof van Carl Joseph wordt op een ontroerende manier beschreven.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.