Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

09065

Tussen twee werelden

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Mastebroek, Remmelt

Christelijke roman

Saskia Schouten

21-12-2009

5 Stars

 

BESTEL

Recensie

Als Daniël drie jaar is, komt zijn moeder door een ongeluk om het leven. Hij mist haar vreselijk; hij had een goede band met haar en ze begrepen elkaar zonder woorden. Drie jaar later neemt zijn vader het besluit om van Wales naar Ierland te verhuizen, naar de geboortestreek van Daniëls moeder. Na een lange reis komen ze bij hun huis aan. Naast hen woont een groot gezin en Daniël sluit vriendschap met Sean, de buurjongen.

Ondertussen wordt zijn leven gekenmerkt door ontmoetingen met een mysterieuze man. Als deze hem waarschuwt voor gevaar en Daniël daar op in gaat, bemerkt hij dat Sean de man niet heeft gezien. De vriendschap met Sean verwatert als Seans zusje, de eenjarige Irish, overlijdt. Daniël was erg aan haar gehecht en heeft er veel verdriet van. Hij kan niet begrijpen dat God -als Hij bestaat- zoiets toe kan laten. Hij krijgt een relatie met Rachel, maar het blijkt dat hij zijn vrijheid heel erg belangrijk vindt. Ook weigert hij in God te geloven. De relatie loopt stuk. Hij keert terug naar Wales en ontmoet Gwendelyn. Daniël gaat van haar houden, maar ze blijkt een kwetsbaar hart te hebben. Voor hun trouwen overlijdt ze en Daniël begint een nieuw leven als onderwijzer. Hij keert terug naar Ierland, naar de plaats waar hij opgroeide. Dan ontmoet hij Rachel weer…

Een boeiende roman met een diepe boodschap. De auteur weet te boeien met zijn poëtische schrijfstijl. Hij heeft oog voor detail. De diepe zielenroerselen van de hoofdpersoon worden treffend omschreven.

 

Jouw waardering

Geef jouw waardering voor dit boek:

 

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *