Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

20050

Stel je de hemel eens voor

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Burke, John

Themaboek

Frea Kroese

24-04-2020

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Bijna-doodervaringen, Gods beloften en de opwindend mooie toekomst die jou te wachten staat.

John Burke heeft met dit werk een ontzettend goed werk gedaan. Hij heeft heel veel onderzoeken op bijna-doodervaringen geanalyseerd en ontzettend veel verhalen gelezen. Deze ervaringen gaan vaak over dezelfde dingen of komen op hetzelfde neer maar verschillen enigszins in beschrijving van de belevingen. Deze analyse kun je niet lezen zonder onder de indruk te zijn van wat je leest. Bovendien heeft de auteur ontdekt dat deze ervaringen over het algemeen genomen helemaal in lijn zijn met wat de Bijbel over de hemel vertelt. In een paar woorden, de hemel is echt en de hemel is fantastisch.

Iemand die een bijna-doodervaring heeft gehad, leeft daarna meestal nooit meer op de dezelfde manier verder. Het is een levensveranderende gebeurtenis en in veel van de verhalen bekeren mensen zich tot God en leven hun leven verder als gelovige en geven vaak een totaal andere invulling aan hun leven. Het leven is immers te kort om verder nog alleen maar voor jezelf te leven of om te lanterfanten. Als je met God gesproken hebt, wil je niet anders meer dan voor Hem leven en met Hem leven.

Dat is een ontzettend mooi gevolg van alle verhalen, maar niet het mooiste deel, dat zijn de ontmoetingen van de mensen die dit meegemaakt hebben met Jezus of met God. De dingen die ze beleven in de hemel. Het is een boek om steeds weer te pakken, om doordrongen te worden van wat ons te wachten staat. De reden waarom we hier zijn, de doelen die we nastreven.

Wat heb jij tot nu toe in je leven voor Jezus gedaan?

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Een reactie op: Stel je de hemel eens voor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.