Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

10031

Spetterend geweld

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Kraker, Japke de

Christelijke roman

Saskia Schouten

02-07-2010

4 out of 5 stars

BESTEL

Recensie

Elise werkt als begeleidster in een kindertehuis in Suriname. John Borta, een belangrijke militair die in het land veel te zeggen heeft, heeft contact met de stiefvader van Elise, Harold genaamd. Harold wil graag dat John contact zoekt met Elise. Zij komt onder de indruk van de charmes van John.

Er wordt een blanke godsdienstleraar vermoord. Hij gaf les in het kindertehuis en Elise raakt helemaal overstuur als ze het hoort, maar John weet haar te troosten.

Harold wordt door een traumatische gebeurtenis getroffen en vraagt Elise om vergeving. Hij heeft haar namelijk in het verleden erge dingen aangedaan.

John vraagt Elise ten huwelijk. Ze zegt niet direct ja en tot het laatste hoofdstuk blijft de lezer in spanning of ze werkelijk 'ja' zal zeggen.

Een boeiend boek waarin het Godsvertrouwen duidelijk naar voren komt. Een beetje storend vind ik de vele Surinaamse woorden, waarvan de vertaling in voetnoten onderaan de bladzijden staat. Dat had van mij iets minder gemogen. Het boek heeft als doelgroep de puber/adolescent. Een vlot lezend boek dat ik 4 sterren geef.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.