Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

12093

Spekkie en Sproet - Raadsels op het cruiseschip

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Hollander, Vivian den en Wit, Juliette de

Kinderboek

Antoinette Schram

02-10-2012

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Baantjer voor beginners met Spekkie en Sproet, de twee slimme speurders! Dat zegt uitgever Ploegsma over deze serie en ze hebben helemaal gelijk. Dit weekend heb ik samen met mijn zoon 'Raadsels op het cruiseschip' gelezen. Een geweldig verhaal dat zich afspeelt op het voormalige cruiseschip 'Rotterdam'.

Spekkie heet eigenlijk Marloes. Maar ze is dol op spekkies, vandaar. Sproet is haar vriend. Hij draagt een kleine, ronde bril en zijn neus zit vol sproetjes. Ze zijn dikke vrienden, dol op avontuur en erg goed in het oplossen van allerlei zaken. Raadsels op het cruiseschip is hun 10de avontuur, maar eigenlijk zouden ze dit keer helemaal niet gaan speuren. Ze gaan naar de bruiloft van Spekkies nicht. Het feest wordt gehouden op een groot schip en er lopen mensen op uit alle hoeken van de wereld. Neef Nelson is agent een heeft de veiligheid op het schip gecheckt. De bruid draagt een hele dure tiara en tja die verdwijnt natuurlijk toch tijdens het feest. Spekkie en Sproet gaan op onderzoek uit. Alle verdachte dingen die ze meemaken zorgen voor een boeiend verhaal met verrassende wendingen, waardoor de spanning erin blijft.

Het is een boek voor lezers van 6 tot 9 jaar. Als ze nog niet zelf kunnen lezen (Avi 7 / E5 / M6) is het ook erg leuk om voor te lezen. Op elke bladzijden staan tekeningen, die ervoor zorgen dat jonge kinderen bij het verhaal blijven. Mijn zoon ging net als Spekkie aantekeningen maken. Echt een aanrader!

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.